خیلی اوقات سازمان ها و شرکت ها نرم افزارهای CRM یا اتوماسیون اداری از پیش خریداری شده و یا توسعه داده شده ای را دارند.

یکی از مهمترین نیازها جهت یکپارچه سازی فرایند مدیریتی ارتباط با مشتریان برقراری ارتباط بین نرم افزارهای مختلف ارتباطی می باشد به نحوی که مشتری از هر راهکار ارتباطی که با سازمان ارتباط برقرار نمود اطلاعات و سوابق ارتباطی مشتری در دسترس کارشناسان فروش قرار گیرد.

یکپارچه سازی CRM با یک سیستم VoIP خوب می‌تواند یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود روابط مشتری و رضایت آن‌ها باشد

بهترین کسب وکارها می‌دانند که واحد فروش و بازاریابی‌شان کاملاً به هم مرتبط هستند. این بدان معناست که موفقیت یکی از این تیم ها به رشد و موفقیت دیگری کمک می‌کند. در نتیجه، هر کاری که یک شرکت برای هم راستا کردن تلاش‌های فروش و بازاریابی انجام دهد، به احتمال زیاد به تقویت بهره وری، افزایش درآمد و بهبود بازدهی کلی آن منتهی خواهد شد.

به همین دلیل است که خیلی از کسب و کارها تلاش می‌کنند تا سیستم‌های تلفن خود را با CRM یکپارچه نمایند.

مزایای یکپارچگی VoIP و CRM

تکنولوژی ویپ امکان تماس صوتی در بستر اینترنت را در اختیار کسب  و کارها قرار می دهد این امر امکان جابه جایی را افزایش می دهد و هزینه های تماس های تلفنی را به طور چشم گیری کاهش می دهد ، همچنین قابلیت های فراوانی نسبت به سیستم تلفن سنتی ارائه می دهد . شرکت هایی که VoIP را با سیستم مدیریت ارتباط با مشتری یکپارچه می کنند قطعا امکانات و مزایای بسیار خوبی را در اختیار خواهند داشت .

ترکیب این دو تکنولوژی باعث افزایش فروش و جذب هدفمند مشتری و مخاطب در سازمان ها و شرکت ها می شود . یکی از کاربردهای اصلی سیستم تلفنی VoIP امکان اتصال آن با نرم افزار CRM است. در این سیستم ها با استفاده از امکانات تلفن گویا و برقرار نمودن ارتباط آن ها با بانک های اطلاعاتی که در نرم افزار CRM طراحی و ذخیره سازی شده است، می توان امکان پاسخگویی هوشمند به مراجعین و مشتریان تلفنی را به وجود آورد.

به عنوان مثال سازمانی را در نظر بگیرید که سیستم دبیرخانه خود را مکانیزه (خودکارسازی) نموده و مراجعین آن با رجوع به محل دفتر دبیرخانه سازمان قادر هستند تا نسبت به پیگیری وضعیت نامه و درخواست های خود به آن سازمان اقدام نمایند.

چنانچه در این سازمان سیستم تلفن گویا نصب و راه اندازی گردد و ارتباط منطقی آن با بانک اطلاعاتی سیستم دبیرخانه برقرار گردد، از این پس مراجعین دبیرخانه قادر خواهند بود تا بدون نیاز به مراجعه به محل دبیرخانه و فقط با یک تماس تلفنی و اعلام شماره پیگیری (که ازقبل توسط دبیرخانه در اختیار ایشان قرار داده شده) از وضعیت نامه یا درخواست خود مطلع شوند.

بدین ترتیب نه تنها مراجعین از زحمت ایاب و ذهاب و پیگیری های مکرر به محل دبیرخانه رهایی یافته بلکه پرسنل دبیرخانه نیز به جای صرف وقت بسیار جهت پاسخگویی به مراجعین، قادرند تا به انجام وظایف اصلی خود در دبیرخانه بپردازند.

شرکت هایی که از VoIP و CRM به صورت یکپارچه استفاده می کنند اطلاعات دقیق تری از مصرف کننده حین تماس ، قبل و بعد از تماس در اختیار خواهند داشت. این اطلاعات امکان بررسی تعامالات قبلی مشتری را میدهد که این امر باعث کمک به آنها جهت ایجاد فروش بیشتر می شود.